Atina: Devrimci Mücadele davasında yargılanan yoldaşlarla dayanışmak için ticari radyoya müdahale eden anarşistler toplu halde gözaltına alındı

10 Ocak sabahı, Devrimci Mücadele (Epanastatikos Agonas, davaları sürüyor) davasıyla dayanışma grubuna mensup yaklaşık yirmi kişi, Kifisias Caddesi’ndeki ticari radyo flash.gr’ye girerek, yargılananlarla dayanışma mesajlarını iletmek için istasyonun yayınını kesti.

Radyonun yöneticisi ya da çalışanları resmi olarak polis müdahalesi talep etmemelerine rağmen bir sürü polis (motorsikletli DIAS birimleri, MAT gibi ekipler, sivil kıyafetli polisler ve diğerleri) olay yerine geldiler ve binayı kuşattılar. İçerde radyonun ofislerinde saatlerce mahsur kaldıktan sonra, öğlen saat ikide, dayanışma müdahalesine katılan anarşistler toplu halde gözaltına alındılar ve Alexandras Caddesi’ndeki polis merkezine götürüldüler: Polis ekipleriyle birlikte iki savcı da radyo istasyonunu basarak yoldaşları binadan çıkmaya zorladı; hepsi kelepçelendi ve cep telefonlarına el koyularak polis otobüslerinde tutuldular.

Haber yayılır yayılmaz, anarşistler polis merkezinin (GADA) önünde toplandılar. Dayanışma protestosuna yaklaşık 100 kişi katıldı (ön-toplanma noktası: Ambelokipi meto istasyonu).

Gözaltına alınan 20 kişi tarafından yayınlanan metin aşağıda:

Bugün, 10 Ocak 2012’de, anarşist/anti-otoriter hareketten yoldaşlar, 5 Ekim 2011’den beri Koridallos cezaevinde özel mahkemede süren Devrimci Mücadele davası için dayanışma kapsamında, ticari radyo istasyonu Flash 96 FM’e bir müdahale gerçekleştirdik.

Bu eylemi, dava sürecinin ve sanıkların politik söylevlerinin susturulması için uygulanan sessizlik duvarını ve politik direktifleri kırma çabası içinde gerçekleştirdik.

Yargılananların davadaki söylevini içeren sesli mesajımızın canlı yayınlanması sırasında polisin hemen tepki vermesi, bu susturmanın teyidi oldu. Yasa yürütücülerinin ve uygulayıcılarının bu seferberliği, direnen, toplumsal devrim yoluyla sistemin toptan devrilmesini ileri süren herkes için gösterge niteliğindedir. Tüm toplumu yoksulluk ve sefalete sürükleyen, (AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’den oluşan) Troyka’nın ve onların vekili olan Yunan Devletinin modern totaliterciliğinden kurtulmanın tek yolu sosyal devrimdir.

İşçi-işveren ilişkilerinin parçalanması, uzun kuyruklar oluşturan işsizlik tehdidine rağmen ‘çinlileştirme’, yağmacı vergi istilası, toplum yararına çalışan kurumların çözülüşü, özelleştirmeler, kamu varlıklarının elden çıkarılması, açlık ücretiyle çalışılan ekonomik bölgelerin yapılandırılmasıyla cezalandırılmış bir toplum.

Belirtmekte fayda var ki sistemi korumak için yapılan bu anlaşmayla herşeyde kesinti yapılırken, artan tek şey demokrasinin bekçi köpeği ordusu, silahlı korumalar, kapitalizm ve onun devleti. Yaygın olarak Cunta’ya atıfta bulunan bu anlaşma yüzünden yoldaşlarımızla dayanışma içindeyiz ve onların tercihleriyle gurur duyuyoruz.

Adil bir şekilde toplumsal kurtuluş yolunu seçen toplumun her kesimiyle yan yana durmayı tercih ediyoruz.

MAZIOTIS, ROUPA, GOURNAS, STATHOPOULOS, NIKITOPOULOS, KORTESIS, BERAHA VE KATSENOS’LA DAYANIŞMA

Flash radyo istasyonu içinden dayanışmacı topluluk

Atina polis merkezi karşısındaki dayanışma pankartı:‘Savaşçılardan elinizi çekin. Hepimiz teröristiz.’

Radyonun sahibi ve hatta güvenlik görevlileri yetkililere binadaki anarşistlerin varlığını büyük ihtimalle bildirmelerine rağmen, tutukluların re’sen iddanamede suçlandıkları bildirildi (bu, savcıların ve polisin baskın yapması için şirket personelinden birinin onları aramasının gerekmediği anlamına geliyor). İlk önce, suçlamaların Yunanistan’ın üçüncü terör yasası kapsamında yapılmasından korkuluyordu. Ama görünen o ki yoldaşlar ‘şiddete tahrik’ kabahatiyle suçlanıyorlar. Şimdi gözaltında tutulmak ve ertesi gün (11 Ocak) Atina’daki Evelpidon mahkemelerinde davaya çıkmakla tehdit ediliyorlar. Koşulsuz beraatlerini istiyoruz!

Flash 96 FM’e müdahale eden yoldaşlar yargılanmasın!
Hepsine şimdi özgürlük!

Devrimci Mücadelenin üç üyesi Nikos Maziotis, Pola Roupa, Kostas Gournas ve aynı davadaki diğer sanıklar Vaggelis Stathopoulos, Sarantos Nikitopoulos, Christoforos Kortesis, Marie Beraha ve Kostas Katsenos’la dayanışma. Hala yargılama öncesi tutuklulukla rehin tutulan K.Katsenos’un derhal salıverilmesini talep ediyoruz.

DAYANIŞMA SİLAHIMIZDIR

Güncelleme: Gözaltına alınan 20 yoldaşın hepsi serbest bırakıldı. 13 Ocak, Cuma günü mahkemeye çıkacaklar.

kaynaklar: a, b, c, d, e, f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *